Winterexpositie 2017-2018

winterexpositie

WINTERLICHT

Onder de titel ‘Winterlicht’ exposeert Brigitte Duin op de winterexpositie 2017-2018 in galerie Lytse Skientme  schilderijen, waaronder ‘Jokulsarlon’ (IJsland, 130 x 200 cm), een van de schilderijen uit de serie ‘Dramatic Views’ die bestaat uit landschappen met een verhaal.

winterexpositie

Behalve schilderijen uit de serie ‘Dramatic Views’, waaronder ook ‘Morar’, zijn er schilderijen te zien uit de serie ‘Deernis met de tuin’ en een aantal waddenschilderijen, waaronder ‘Texel’.

 

Brigitte Duin – ‘Winterlicht’
(4x acrylverf op hout, ± 18×17)

Naast de schilderijen van Brigitte Duin toont de winterexpositie ook keramiek van Hélène van Dongen en Christiane van Dijck, objecten van Ber Stekelenburg en brons van Jean Kamps.

Hélène van Dongen woont en werkt in Frankrijk, waar ze ook regelmatig exposeert. Haar min of meer geabstraheerde keramiek ontstaat vanuit de natuur en tegenstellingen vormen de basis van haar werk zoals yin en yang, open en gesloten, rond en hoekig, mat en glanzend, licht en donker.

 

 

 

 

 

Christiane van Dijck  komt uit Zelzathe (België) en maakt zowel traditionele raku als het modernere naked raku.  Naked raku is een variatie op raku waarbij ervoor wordt gezorgd dat het glazuur na de stook van de pot afspringt. Het resultaat is dat alleen de craquelé op de (witte of gekleurde) kleihuid zichtbaar is. Van deze kunstenaar heeft onze galerie zowel gewoon als naked raku in voorraad.

Jean Kamps – Visvrouw

Jean Kamps werd geboren in Limburg en kwam na enig omzwerven in Zeeuws-Vlaanderen terecht. Hij is (autodidact) schilder en als beeldhouwer werkt hij in keramiek, steen en brons. Van Jean Kamps heeft Galerie Lytse Skientme een aantal bronzen beelden en enkele stenen beelden in stock.

Ber Stekelenburg – Metalen wandobject

Ber Stekelenburg hebben we leren kennen in het noorden van Friesland. Hij exposeerde in 2017 schilderijen van (zeil)boten in onze galerie. In 2018 hebben we divers werk van hem op voorraad: combinaties van natuurlijke elementen, zoals hout, en metaal, en wandobjecten in en op metaal.

De winterexpositie is te bezichtigen op aanvraag: bel gewoon aan of nog beter bel van tevoren even op: 0514 856593.

2 Comments

 1. Dag Jelle en Brigitte,
  Een aantal jaren geleden was Jelle de verteller en muzikant in onze winterlezing over Friesland en Literatuur. Heel veel goede reacties kwamen hierop. Ik ben Gaatske, destijds de secretaresse/organisator. Geboren in Hallum, na mijn 10e opgegroeid in Heemskerk, nu woon ik in Elburg. Hoe ik nu aan jullie galerie adres kwam weet ik niet mee, maar wat bijzonder dat jullie daar in Koudum bezig zijn. Ik hoop de galerie eens te bezoeken. Altijd fijn om even in mijn Heitelan te zijn. De taal is mij zeer dierbaar, dus lees ik ook af en toe een Fries boek. Ik wens jullie heel veel succes met de galerie en het wonen in Friesland toe.
  Groetnis fan Gaatske de Graaf

 2. Ha Gaatske,

  Ja, dat was een leuke avond met die winterlezing.
  Uiteraard ben je altijd welkom in onze galerie. Kijk je wel goed naar de openingstijden, of neem van tevoren nog even contact met ons op.

  Hartelijke groet,
  Jelle

Comments are closed.