Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie 2021-3

1 juli 2021 - 7 augustus 2021

Van 1 juli tot en met 7 augustus 2021 exposeren in Galerie Lytse Skientme in Koudum Jan de Jong (schilderijen), Bauke Hobma (schilderijen) en Els Klarenbeek (keramiek).

Jan de Jong uit Dokkum begon zijn carrière als decorateur/etaleur en werd later reclametekenaar. Op middelbare leeftijd begon hij te schilderen, waarbij hij zichzelf technieken aanleerde. Pas na zijn pensioen volgde hij een tweejarige cursus aan de kunstacademie in Leeuwarden. Zijn creaties zijn heel uiteenlopend: van stillevens tot landschappen, van portretten tot abstracte en surrealistische schilderijen. Vaak met humor en een subtiele knipoog naar het leven. Het geeft hem voldoening om zijn creativiteit op papier of doek te zetten. In Galerie Lytse Skientme exposeert Jan de Jong voornamelijk portretten.

Bauke Hobma van Blauwhuis wilde van jongs af aan graag iets creëren. Als bouwkundig tekenaar kwam hij in aanraking met vormgeving. Omdat hij zich als kunstenaar vrijer wilde ontwikkelen, volgde hij de avondacademie in Groningen. Daar werd hij aangezet om zijn ideeën in een persoonlijke beeldtaal uit te drukken. Opgegroeid in de ruimte en respect voor de natuur, is hij gefascineerd door de grootsheid en ruimte van het Friese landschap. De architectuur van het landschap is in zijn werk herkenbaar. De horizon zichtbaar, de kleuren lyrisch in balans geschilderd. Je zou het lyrisch-expressionistisch kunnen noemen.

Els Klarenbeek is zowel schilderes als keramiste en studeerde onder andere op de kunstacademie van Kampen. In haar keramische werk speelt materiaal een grote rol, door de kneedbaarheid van klei en de mogelijkheid om ruimtelijk te werken. De beelden zijn hol opgebouwd en met engobes bewerkt, ze worden op 1050 of 1080 graden gebakken. In haar beelden vertelt de keramiste een soort verhaal met een vleugje humor. Naast dier, kleding of haardracht is de mens haar inspiratiebron, zowel de mens uit de oude tijd, als ook die uit de huidige tijd. Kleding en haardracht vertaalt ze naar eigen visie, waarbij kleur altijd een belangrijke rol speelt.

Gegevens

Begin:
1 juli 2021
Einde:
7 augustus 2021